INGREDIËNTEN

100 g zelfrijzende bloem

65 g volkorenbloem

1 kl bakpoeder snuifje zout

1 kl kaneel

2 eieren

80 g kristalsuiker

125 g magere yoghurt

2 el arachideolie (of gesmolten boter)

1 appel in kleine blokjes gesneden

75 g XAVIES’ Nuts Seeds

Ingrediënten voor de crumble (of gebruik extra van jouw favoriete XAVIES’ GRANOVIE)

80 g XAVIES' Nuts Seeds

20 g zelfrijzende bloem

40 g suikersnuifje zout

20 g boter

BEREIDING

Crumble

Meng in een kom de noten granola, de zelfrijzende bloem, de suiker en het snuifje zout. Snijd de koude boter in blokjes en voeg bij het mengsel. Kneed met de vingertoppen tot een crumble.

Muffins

Verwarm de oven voor op 180°C. Voorzie een muffin-vorm van papieren cake-cupjes.
Meng de zelfrijzende bloem, de volkoren bloem, de bakpoeder, het snuifje zout en de kaneel. Zeef het geheel en zet opzij.
Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Spatel hier voorzichtig het gezeefde bloemmengsel onder, samen met de yoghurt, de appel, de olie en de amandel-abrikoos granola.

Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze tot ¾ van de rand. Bestrooi met de granola-crumble
Bak 20 min in de voorverwarmde oven.

Serveer warm of op kamertemperatuur. Heerlijk met een kopje koffie bij het ontbijt of brunch