INGREDIËNTEN

4 stukjes zalmfilet

bloem

1 losgeklopt ei

50 g XAVIES’ Nuts Seeds

30 g paneermeel

peper en zout

1 el citroenzeste

2 el vers geraspte Parmezaan

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe de bloem in een diep bord, kruid de bloem met peper en zout, meng even door elkaar. Haal de zalm door bloem en klop de overtollige bloem goed af. Leg de bebloemde vis in een ovengeschikte schaal met bakpapier.

Strijk met behulp van een borsteltje het losgeklopte ei op de stukjes zalm, dit dient als het lijmlaagje voor het korstje.

Breng granola in een keukenrobot en maal fijn, meng vervolgens met het paneermeel. Paneer de vis met dit mengsel, juist genoeg tot alles bedekt is en het mooi blijft kleven aan het ei laagje. Strooi hier de zeste van citroen over en vervolgens een dun laagje geraspte Parmezaanse kaas.

Bak de zalm gedurende 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.