XAVIES' GRANOVIE Appel-Perzik crumble

Appel-perzik crumble

Een klassieker in een nieuw jasje. Appel crumble is een snel-klaar dessertje, altijd super lekker!
Appel in combinatie met perzik is nog lekkerder! En de crumble met XAVIES’ GRANOVIE is nog krokanter! Een crumble op basis van granola zorgt voor een extra crunch in dit gerechtje.

 Het is niet altijd evident om een dessertje te serveren dat bij je gasten in de smaak valt. Klassieke desserts vallen vaak zwaar op de maag na de maaltijd. Willen we een gezonde variant serveren, dan vinden de zoetekauwen het soms niet zoet genoeg. Of een super gezond dessert bevat vaak ingrediënten die we niet in huis hebben... Een appelcrumble is een echte klassieker, de ingrediënten heeft bijna iedereen standaard in huis. Doordat het gerechtje warm geserveerd wordt, komt de zoete smaak ook beter tot zijn recht. Redenen genoeg om dit receptje eens te proberen!
Verras je gasten met een gezond en lekker dessertje!

 

Ingrediënten voor 4 personen

3 appels (type jonagold)
1 perzik

Voor de crumble
60 g koude boter
55 g zelfrijzende bloem
150 g XAVIES’ GRANOVIE nuts-seeds
35 g rietsuiker
1 el honing
snuifje kaneel


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de koude boter in blokjes. Breng de ingrediënten voor de crumble in een ruime schaal: de koude boter, de bloem, XAVIES’ granola nuts-seeds, de rietsuiker, de honing en het snuifje kaneel. Kneed vervolgens alle ingrediënten tot een kruimelig deeg.

Snij de appel en de perzik in kleine blokjes. Meng het fruit en verdeel het over 4 ovenschaaltjes.

Verdeel het crumble-deeg over de ovenschaaltjes.

Bak de dessertjes gedurende 20 min.

Serveer warm / lauw warm! Heerlijk met een bolletje ijs!

Succes gegarandeerd met dit gezonde dessertje op basis van granola!