XAVIES’ GRANOVIE  Appel - Muffin

 

Je bent nog op zoek naar een leuke activiteit voor met de kids, een gezond tussendoortje, een origineel geschenkje.

XAVIES’ GRANOVIE heeft voor jou een origineel receptje. Een gezonde muffin met jouw favoriete XAVIES’ granola's. De muffin is lekker mals, bevat heel weinig suiker, maar is toch verrassend zoet door de granola met amandel en gedroogde abrikoos. We werken de gezonde muffin af met een crumble van granola en noten!

 

Ingrediënten voor de muffin

100 g zelfrijzende bloem
65 g volkorenbloem
1 kl bakpoeder
snuifje zout
1 kl kaneel
2 eieren
80 g kristalsuiker
125 g magere yoghurt
2 el arachideolie (of gesmolten boter)
1 appel in kleine blokjes gesneden
75 g XAVIES’ GRANOVIE amandel-abrikoos

Ingrediënten voor de crumble (of gebruik extra van jouw favoriete XAVIES’ GRANOVIE)
80 g XAVIES’ GRANOVIE nuts-seeds
20 g zelfrijzende bloem
40 g suiker
snuifje zout
20 g boter

 

Bereiding

 

Crumble

Meng in en kom de noten granola, de zelfrijzende bloem, de suiker en het snuifje zout. Snijd de koude boter in blokjes en voeg bij het mengsel. Kneed met de vingertoppen tot een crumble.

 

Muffins

Verwarm de oven voor op 180°C. Voorzie een muffin-vorm van papieren cake-cupjes.
Meng de zelfrijzende bloem, de volkoren bloem, de bakpoeder, het snuifje zout en de kaneel. Zeef het geheel en zet opzij.
Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Spatel hier voorzichtig het gezeefde bloemmengsel onder, samen met de yoghurt, de appel, de olie en de amandel-abrikoos granola.

Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze tot ¾ van de rand. Bestrooi met de granola-crumble
Bak 20 min in de voorverwarmde oven.

Serveer warm of op kamertemperatuur.