Kipfilet met krokant XAVIES' granola korstje

 

Sappige kipfilet in een krokant granola jasje, vol vezels, vitaminen en mineralen! Een leuk alternatief voor de traditionele gebakken kipfilet.


Ingrediënten voor 4 personen

3 kipfilets
250 g XAVIES’ granola extra-seeds
100 g bloem
2 eiwitten
zout
peper
2 el olijfolie




Bereiding

Snij de kipfilet in plakjes van 1 cm dik. Kruid de sneetjes langs beide zijden met peper en zout.

Zet 3 schaaltjes klaar. Vul er één met de bloem. In de tweede schaal doe je de eiwitten. Klop de eiwitten even los met een vork. De derde schaal is voor de granola met extra pitten en zaden.

Paneer de plakjes kipfilet één voor één.

Leg een stukje kipfilet in het schaaltje met de bloem, schud het schaaltje en zorg ervoor dat de kip een dun jasje bloem krijgt. Klop de overtollige bloem eventueel af.

Rol de bebloemde kipfiletstukjes door het eiwit. Zorg ervoor dat het volledige oppervlak van elke stukje een laagje eiwit krijgt.

Rol de plakjes vervolgens door XAVIES’ GRANOVIE. Zorg ervoor dat er overal een laagje granola rond kleeft.

Verzamel de gepaneerde kipfilet reepjes op een aparte schaal.

Zet een braadpan op het vuur en voeg de olijfolie toe. Verwarm de olijfolie op matig vuur. Bak de kipfilet plakjes op een zacht vuurtje langs weerszijden goudbruin.

Heel lekker met een fris slaatje.