XAVIES’ granola dessert met rood fruit



Een heel eenvoudig dessertje, in een handomdraai klaar. Smeïug, warm rood fruit met romige mascarpone, afgewerkt met een krokant laagje granola! Drie hemelse texturen in 1 gezond dessertje :-)

XAVIES' GRANOVIE dessert met rood fruit

Ingrediënten (4 pers)

400 g gemengd rood fruit (diepvries)
250 g platte kaas
250 g mascarpone
2 eetlepels bloemsuiker
1 bio citroen
1 vanillestokje
120 g XAVIES’ GRANOVIE nuts-seeds


Bereiding

Doe het diepgevroren rood fruit in een steelpannetje en zet op een zacht vuur. Laat 15 minuten zacht pruttelen tot een compote. (Roer af en toe.)

Breng de mascarpone en de plattekaas in een schaal en meng beide. De mascarpone zal voor stevigheid zorgen. Roer de bloemsuiker er doorheen en rasp er de zeste van de citroen bij.

Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit. Doe ze in het mengsel met verse kaas en meng goed.

Zet de glazen klaar om te serveren. 

Lepel porties warm rood fruit in de glazen.

Leg voorzichtig een lepel van het mascarponemengsel bovenop de bodem fruitcompote en werk het dessert af met een laag XAVIES’ GRANOVIE nuts-seeds.

Serveer meteen, want met het warme fruit smaakt het nagerecht eens zo lekker.

Fan van dessertjes met fruit? Bekijk dan zeker ook eens het receptje van Geroosterd fruit met kokos mascarpone en XAVIES’ GRANOVIE !

Liever een dessertje zonder room? Maar toch krokant en met fruit? Laat je verrassen door deze heerlijke appel-perzik crumble.