Geroosterd fruit met kokos mascarpone en XAVIES’ granola



Een verrassend dessertje, heerlijk geroosterd fruit met zachte kokosroom, afgewerkt met krokante XAVIES’ granola.

Geroosterd fruit met kokos mascarpone en XAVIES’ GRANOVIE

Ingrediënten (4 pers)

6 pruimen
1 bio citroen
1 vanillestokje
1 el honing
50 ml kokosmelk
125 g mascarpone
60 g XAVIES’ GRANOVIE extra-seeds


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de pruimen in partjes, verwijder de pit. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit.
Doe het lege vanillestokje, de vanillezaadjes samen met de pruimen en de honing in een ovenschaal. Rasp de schil van de citroen erover en voeg het sap van de citroen toe. Meng alles goed en zet een kwartiertje in de voorverwarmde hete lucht oven.

Doe ondertussen de kokosmelk samen met de mascarpone in een mengkom. Klop kort even op tot een luchtige, dikke massa.

Om te serveren, schep enkele partjes geroosterde pruimen in een glas, verdeel wat kokosroom erover en werk af met een lepeltjes XAVIES’ granola extra-seeds. Serveer lauw warm.

Hou je van warm fruit, met krokante granola? Ontdek dan ook dit granola dessert met rood fruit en mascarpone.