Gebakken peertjes met veenbessen en krokante granola topping

 

 

Ingrediënten (4 pers)

2 peren
12 veenbessen
4 el XAVIES’ GRANOVIE Kokos-kaneel
Kaneel
Nootmuskaat
4 el Vloeibare honing

 

 

 

Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de peren en verwijder het klokhuis met een meloenbolletjes lepel. Snijd aan de onderzijde een stukje af, zodat de halve peertjes een vlakke onderkant hebben en mooi blijven liggen. Leg de peertjes in een ovengeschikte met bakpapier. Leg 3 veenbesjes per peertje, en strooi er wat gemalen kaneel en nootmuskaat over. Verdeel de honing over de peertjes. Bak ze gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.
Haal de schotel uit de oven en verdeel XAVIES’ granola Kokos-kaneel over iedere halve peer en plaats ze terug in de oven voor 10 min.
De gaartijd van de gerecht hangt een beetje af van de rijpheid van de peren. Als de peren echt goed rijp zijn, zullen ze wat minder lang moeten bakken.