Deze compote is echt lekker bij je dagelijks gezond ontbijtje! Een extra smaakmaker bij de yoghurt en het verse fruit! Heb je geen tijd om je fruit ’s morgens nog te snijden? Met deze compote, yoghurt en granola heb je ook een volwaardig, gezond ontbijt. Naast je portie fruit heb je onmiddellijk ook al wat groentjes om je dag goed te starten!

Je kan deze compote in een potje in de koelkast gerust tot een week bewaren.

INGREDIËNTEN

3 stengels rabarber

2 soeplepels suiker

1 tl vanille extract

200 gram frambozen

BEREIDING

Spoel de rabarberstengels af onder stromend water. Snijd de onderkant van de stengels eraf. Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 1 cm.

Doe de rabarber samen met de suiker en het vanille extract in een pan (je hoeft geen water toe te voegen ook al lijkt dit zo). Zet op de rabarber op middelmatig vuur en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig even roert met een houten spatel. De rabarber zal nu vezelig worden en uit elkaar vallen.

Doe de frambozen erbij en laat nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Schep de rabarber frambozencompote in een glazen potje en bewaar in de koelkast.

GELIJKAARDIGE RECEPTEN