Zoete kersen met double chocolate granola


Ontbijtkommetje met kokosmelk zoete zomerkersen en double chocolate granolaOntbijten als een koning, lunchen als ... maar al te vaak nemen excuses de bovenhand. 'Geen tijd' of 'geen brood meer in huis'... Nochtans is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Eén van de basisprincipes die horen bij een gezonde levensstijl.

Ontbijten met fruit heeft tal van voordelen. Fruit bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan vitaminen en mineralen. Fruit geeft geleidelijk aan energie, je krijgt er geen opgeblazen gevoel van. Fruit stimuleert ook de stofwisseling en bevat veel vezels waardoor het de darmwerking stimuleert.

Fruit is ook heerlijk zoet en zacht. Zeker zoete, donker rode zomerkersen zijn niet te weerstaan. In dit ontbijtje combineren we ze met fluweelzachte kokosmelk en bittere chocolade. Zoet en bitter worden één door de romige kokosmelk.



Ingrediënten

200 g zoete kersen
100 g frambozen
100 ml kokosmelk
XAVIES' granola Double-chocolateOntbijt kommetje met kokosmelk, kersen en chocolade granola


Bereiding

Neem 2 schaaltjes. Schenk in ieder schaaltje 50 ml kokosmelk. Halveer de kersen en haal de pitjes eruit.
Verdeel de kersen en de frambozen over de 2 schaaltjes en werk of met XAVIES' granola double-chocolate.




Hou je van kokosmelk bij je fruitontbijt, bekijk dan ook het receptje van zomerfruit met kokosmelk.
Hou je van granola met chocolade? Dan zal onze favoriete granola XAVIES' nuts-chocolate bij jou zeker ook in de smaak vallen!