Cheesecake met Griekse yoghurt en bodem van granola

Voor een cake van 24 cm doorsnee


IngrediëntenCheesecake met Griekse yoghurt en bodem van granola

voor de bodem:

250 gr Xavies’ Granovie kokos-kaneel granola
150 gr kokosvet
Zeste van een halve citroen

voor de vulling:

4 blaadjes gelatine
60-75 ml citroensap (ongeveer 1 1/2e citroen)
6 eetlepels suiker
250 ml slagroom
375 gram Griekse yoghurt


Bereiding

Voor de bodem:

Smelt het kokosvet. Verkruimel de granola in een cutter (lukt ook met een plastic zakje en deegrol). Meng de gemalen granola met het kokosvet. Voeg zeste van ongeveer een halve citroen toe. Vul de bodem van de springvorm met het mengsel en druk goed aan. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Voor de vulling:

Week de gelatineblaadjes in koud water. Pers de citroenen uit en doe het sap in een steelpan samen met 1 eetlepel suiker. Verwarm op een zacht vuurtje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze bij het warme citroensap. Laat al roerend oplossen. Zet het vuur uit en laat het citroensap afkoelen.

Voeg de resterende 5 eetlepels suiker bij de slagroom en klop mooi stevig. Zet aan de kant.

Roer de Griekse yoghurt los met een lepel, voeg bij het afgekoelde citroensap en roer erdoor met een klopper. Voeg het geheel bij de slagroom en spatel door elkaar.

Haal de bodem uit de koelkast en stort met mengsel hierop. Strijk glad. Laat de vorm een paar keer op het aanrecht vallen zodat de ergste luchtbellen verdwijnen.

Zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven, maar liefst de hele nacht.

Versier naar wens.