Zoete aardappel met frisse komkommersla en XAVIES' Toasted Pure Nuts & Seeds


zoete aardappel met frisse komkommersla en Toasted Nuts&Seeds

Ingrediënten voor hapjes voor 6 personen:

1 lange, smalle zoete aardappel, ongeschild maar goed schoon geschrobd

1/3 komkommer, goed gespoeld, maar ongeschild

een half bakje tuinkers

1/4 appel, goed gespoeld, maar ongeschild

1 kleine, groene chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, fijn gehakt

een duim dik bosje bieslook, fijn gehakt

1 tl citroensap

2 à 3 el zure room

3 à 4 el XAVIES’ Pure Toasted Nuts & Seeds

olijfolie

versgemalen zwarte peper en grof zeezout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de zoete aardappel in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik. Wrijf deze in met wat olijfolie, versgemalen zwarte peper en grof zeezout, leg ze verspreid op een bakplaat en rooster ze in 15 minuten gaar in de oven.

Snijd de komkommer in de lengte in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk nogmaals in de lengte in 3 en vervolgens in kleine blokjes. Snijd ook de appel in heel kleine blokjes.

Schep de komkommer om met de appel, bieslook, chilipeper, tuinkers, het citroensap, 1 tl olijfolie en versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Laat de schijfjes zoete aardappel een beetje afkoelen en stel dan de hapjes samen: Beleg een schijfje zoete aardappel met wat komkommersalade, een toefje zure room en bestrooi tot slot met wat XAVIES’ Toasted Nuts & Seeds.

 

Tips:

Je kan de voorbereidingen voor dit hapje ruim op voorhand doen. Rooster de aardappelschijfjes en maak de komkommersalade als volgt: vermeng de appel met het citroensap en zet op zij. Vermeng de komkommer met de overige ingrediënten behalve de tuinkers en zout. Als je gasten er zijn, kan je eenvoudig weg het appel- en komkommermengsel samen omscheppen en bij kruiden met wat grof zeezout.

 

Foto en receptje van de hand van Karolien van Karola's Kitchen.