Terug naar overzicht

De jaarlijkse goede voornemens

- Categories : Gezonder leven , Ontbijt

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dit gaat hand in hand met het maken van goede voornemens. Maar hoe houden we deze vol? Wij geven je 5 handige tips!

1 Blijf realistisch

Dit is een zeer belangrijke factor. Schrijf je goede voornemen(s) op en dit liefst op een plaats waar je deze vaak leest zoals je agenda.  

Wanneer je je voornemens naleest en je afvraagt “hoe ga ik dit allemaal klaarspelen?” ben je waarschijnlijk niet realistisch geweest. Geen probleem, bekijk je lijst rustig opnieuw en kies één of maximum drie voornemens waar jij je gaat op focussen.  

2 Breng je familie en vrienden op de hoogte van je goede voornemens.

Door over je voornemens te praten blijven het niet alleen een ideeën in je hoofd maar worden deze goede voornemens concreet. Je familie en vrienden kunnen je ook ondersteunen en aanmoedigen om je voornemens vol te houden.  

3 Vallen en weer opstaan

Het is niet omdat het eens wat minder gaat dat je gefaald hebt. Integendeel het creëren van nieuwe gewoontes is een leerproces, eens een dipje hebben hoort hierbij.  

4 Zet slimme doelen 

Dit betekent dat je het succes van je doelen kan meten. Hoe concreter je doel hoe groter de kans op slagen.  

Ik wil gezonder eten in 2019. Dit is allesbehalve concreet en kan je dus ook niet meten. Het is beter om te zeggen: Ik wil alle dagen ontbijten. Dit kan je nagaan en controleren en als het niet lukt kan je gaan kijken wat de oorzaak is en wat de oplossing hiervoor kan zijn.  

5 Beloon jezelf

Beloon jezelf als je een mijlpaal behaald hebt en bedenk iets dat je graag zou willen en enkel en alleen mag kopen/doen als je je doel hebt behaald. Dit creëert een leuke win-win situatie namelijk jij behaalt jouw doel en je krijgt er iets leuk voor terug.