Frambozen nicecream met XAVIES' granola topping
Op hete zomerdagen verlangen we naar een verfrissende vieruurtje! Een ijsje, mmmm, ieder zijn favoriet. Als ik je nu eens vertelde dat je ook een ijsje kan maken dat voor 100% uit fruit bestaat. Geen melk, geen room, geen suiker, enkel heerlijk zoet fruit! Heel eenvoudig zelf te maken, het enige wat je nodig hebt is een blender!
Ik maakte dit frambozen ijsje met framboosjes uit eigen tuin. Mijn tuintje voorziet er mij zo rijkelijk van dat ik er steeds wat in de diepvries steek om ze te kunnen bewaren. En dat is net het geheim van een heerlijk fruit ijsje, nice cream, we vertrekken van bevroren fruit. Frambozen, samen met wat banaan zorgen voor een fluwzacht ijsje dat jong en oud zal bekoren!
De bereiding is helemaal niet moeilijk, en het ijsje is in 1-2-3 klaar.
Ingrediënten
250 g diepgevroren frambozen (of ander roodfruit)
1 grote rijpe banaan in stukjes gesneden
een handvol aardbeien
XAVIES' granola nuts-chocolate
Bereiding
Blende de frambozen samen met de bananen in je blender tot je een mooie fluweelzachte ijstextuur krijgt.
Heb je niet zo’n stevige blender, voeg dan een rijpe banaan extra toe en blijf dicht bij je blender!
Voila, je ijsje is al klaar!
Snij de aarbeien in stukjes en doe ze in een glaasje. Schep er het frambozen ijs boven op. Werk af met enkele bevroren framboosjes en XAVIES' GRANOVIE nuts-chocolate als krokante topping
Tip
Hou je wel van een fruitig tussendoortjes, bekijk dan ook eens het recept van de appelsandwich met granola