Terug naar overzicht

Gezond snoepen tussendoor

- Categories : Gezonder leven

We kennen het fenomeen allemaal wel, we doen ons best om gezond te eten en gezonde maaltijden klaar te maken. Maar voor het weten hebben we toch die wafel binnen van de collega die trakteerde en een koek onderweg door tijdsgebrek. Dit zijn jammer genoeg onoverkomelijke situaties, maar we kunnen ons hier wel op voorbereiden.  

1. Het belangrijkste element is voorbereiding. Het is vanzelfsprekend dat wanneer we honger - en geen gezond alternatief in de buurt - hebben, de kans veel groter is dat we voor een ongezond tussendoortje kiezen.  

2. Onze tussendoortjes moeten ook niet enkel gezond zijn, maar ook lekker. Op de dagen dat we karakter hebben kiezen we makkelijk voor het gezonde tussendoortje dat we eigenlijk niet zo graag eten. Maar op een mindere dag is dit een stuk moeilijker. Denk dus na wat jij graag eet, kijk of hier gezonde alternatieven voor bestaan en lijst ze op 

Als jij bijvoorbeeld iemand bent die heel graag ijs eet dan kan je perfect een gezonde variant maken door simpelweg een banaan in stukjes te vriezen en deze te mixen als basis voor een gezonde 'nice cream'. Creëer je favoriete smaak door bevroren vruchten, notenpasta, pure chocolade... toe te voegen. Probeer zeker eens ons recept frambozen nice cream met granola topping.  

Ook heel lekker zijn pannenkoeken op basis van granola en banaan, cheesecake op basis van Griekse yoghurt... er zijn eindeloos veel mogelijkheden om jouw favoriete comfort food om te toveren naar een gezonde variant! Kijk zeker hier eens voor inspiratie.

3. Deze ideeën zijn ideaal voor de dagen dat we wat meer tijd hebben maar dit is helaas niet altijd het geval. Het is natuurlijk even zoeken naar welke alternatieven het beste bij jou passen. Probeer altijd iets gezonds in huis te hebben waar geen werk aan is en je zo kan opeten. Dat kan een lekker stuk fruit zijn, een handvol noten, een potje yoghurt met wat granola...  

Onze granola bites zijn bijvoorbeeld ideaal als gezond tussendoortje en zijn makkelijk mee te nemen voor onderweg! 

Ken je de drie smaken al? De Hazelnoot-Cacao bites en Pecan-Gember bites zijn licht gezoet met agave siroop. Daarnaast hebben we ook nog de derde variant zonder toegevoegde suikers, de Amandel-Kokos bites.

Hopelijk hebben deze tips je goed op weg geholpen. Wij wensen je alvast veel succes met je zoektocht naar de ideale gezonde tussendoortjes!