Terug naar overzicht

Granola en yoghurt: a match made in heaven!

- Categories : Ontbijt , Recepten , Tips & Tricks

Het is heerlijk om de dag vol energie te starten. Een gezond ontbijt is – naast een half uurtje sport en een meditatie- of ademhalingsoefening – cruciaal om er met volle goesting in te vliegen. En wie ‘gezond ontbijt’ zegt, zegt ‘granola en yoghurt’. De Samson en Gert van de ontbijtafdeling vormen een onafscheidelijk duo: individueel geweldig en samen helemaal een sterrenstatus!

Wat de keuze van granola betreft: of je nu klassieke, glutenarme, suikervrije of keto-granola in je ontbijtkom lepelt, het zijn stuk voor stuk gezonde, voedzame én smakelijke bronnen van energie.

Granola: check! Yoghurt? Welke yoghurt?

De uitdaging situeert zich vaak in de yoghurtafdeling, waar je verloren dreigt te lopen tussen de mogelijkheden. Yoghurt is altijd een goede ontbijtkeuze, dankzij de aanwezigheid van goede voedingsstoffen zoals vitamine

B12 en B2, eiwitten en calcium. Uiteraard geniet een natuuryoghurt zonder toevoegingen de voorkeur. Daar kan je behalve granola ook vers fruit aan toevoegen.

Je merkt dat je langere tijd verzadigd lijkt en met volle yoghurt – meer vitamine D – doe je daar zelfs nog wat extra bij. Ook Griekse yoghurt hoort perfect thuis in een gezond eetpatroon. Die laatste bevat wel meer eiwitten en vetten, dus in overdrive gaan, hoeft niet.

Yoghurt en granola anders bekeken 

Wil je de granola-en-yoghurtcombo een niveau hoger tillen? Dan is fruit sowieso the way to go en dan hebben we meteen ook goed nieuws: elke fruitsoort is een match! Fout fruit bestaat eenvoudigweg niet: kiwi, mango, blauwe bessen, kersen, aardbeien, appel, peer, meloen, mango, passievrucht … We kunnen deze lijst eindeloos doortrekken.

Heb je op de kille ochtenden last om opgewarmd te raken en jezelf op te laden? Stoof appelstukjes met een snuifje kaneel en voeg daar een (natuurlijk) opgewarmde portie (diepgevroren) bosvruchten aan toe. Yoghurt en granola erbij en klaar is Kees. De combinatie is verrassend en vooral zeer lekker.

Droom je ’s morgens stiekem al van het aperitief? Dat mag, en een feestelijk ontbijt in de stijl van een aperitiefhapje zal je meteen in de juiste stemming brengen. Verwarm een bakje frambozen tot je (na tien minuten) een heerlijke, zachte siroop overhoudt. Zet een paar glaasjes klaar en vul die met laagjes verse frambozen, granola en yoghurt. Werk netjes af met de warme frambozensiroop en vooral: geniet!