INGREDIËNTEN
1 blik kikkererwten, gespoeld
3el cacao
60ml agave siroop
1el tahini
1/4tl vanille extract
kaneel naar smaak
zout naar smaak
water
Ingrediënten dip plank
1 gele kiwi
1 groene kiwi
6 aardbeien
3 trosjes rode bessen
1 kleine meloen
kokosschaafsel
BEREIDING
Mix alle ingrediënten voor de chocolade hummus - behalve het water, de kaneel en het zout - in een blender tot een glad mengsel. Voeg indien nodig (per eetlepel) wat water toe om het mengsel minder dik te maken. Eenmaal je de gewenste consistentie bereikt hebt kan je de chocolade hummus op smaak brengen met kaneel en zout.
Schep de chocolade hummus over in een potje en zet op een marmeren of houten plank om te serveren.
Snijd de meloen in twee en verwijder de pitjes en de schil. Snijd in kleine blokjes en dresseer op de plank in 2 à 3 hoopjes. Schil de kiwi's en snijd in schijfjes. Dresseer de schijfjes in rijen op de plank. Snijd ook de aardbeien in schijfjes en dresseer in rijen op de plank. Voeg als laatste de trosjes rode bessen en XAVIES' Granola Bites toe tot de plank volledig gevuld is.
Strooi wat kokosschaafsel over de hummus en serveer.
TIP: Deze chocolade hummus kan je tot 3 dagen bewaren in een luchtdicht potje in de koelkast.