close
Cookies: Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw surfgedrag binnen onze website. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Xavies' granovie chocolade repen 

Dit is een ideaal recept ideaal voor een chocolaatje bij de koffie, afgewerkt met wat jij graag eet. 
Dit is naar eigen keuze, wat je liefst eet. Hoe hoger het cacao percentage hoe gezonder. Wij hebben dit gemaakt met zowel witte, fondant en melkchocolade.

Hoeveel chocolade je best smelt is afhankelijk van de vorm waarin je u chocolade gaat gieten. Je moet rekenen dat je chocolade ongeveer een halve centimeter dik moet zijn. 

Ingrediënten 

-200 gram chocolade naar keuze

- 50 gram van je favoriete granola 

- 30 gram gedroogd fruit naar keuze 

 

werkwijze 

Eerst smelten we de chocolade dit doe je best au-bain marie zodat de chocolade zeker niet verbrand. Als de chocolade gesmolten is neem je de vorm naar keuze. Om de chocolade er makkelijk uit te krijgen leg je best een laag bakpapier in je vorm. Giet wanneer de chocolade mooi verspreid is strooi je de granola en het gedroogd fruit over de chocolade. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en plaats het daarna minstens 3 uur voor je ervan wil eten om op te stijven in de frigo. 
Je kan deze chocolade bars tot een week bewaren in de frigo. Wanneer de tabletten afgekoeld en opgesteven zijn snijd je deze met een mes in bars van 2 centimeter dik.