close
Cookies: Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw surfgedrag binnen onze website. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Xavies' bananenbrood 

Dit bananenbrood is de ideale combinatie tussen het krokante van de granola en het zoete van de banaan. Deze twee zorgen voor een lekkere combinatie van twee klassiekers die het toch net weer wat anders maken. Dit is ideaal als ontbijt met een beetje yoghurt en fruit. Dit kan ook perfect als een gezond en vullend tussendoortje. 

ingrediënten 

120 gram Xavies' naar keuze
60 gram havermout
2 rijpe bananen
175 gram Volkorenbloem/ meel
1 ei
1 koffielepel vanille extract
124 milliliter melk naar keuze
115 gram gesmolten boter
2 eetlepels kokossuiker 
1 koffielepelbakpoeder

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakvorm in. En meng de bloem, granola, havermout, de suiker, en het bakpoeder. In een andere kom meng je de andere ingrediënten  en voeg geleidelijk aan het vaste mengsel toe en roer goed. Giet hierna het deeg in de ingevette bakvorm voor een 50 minuten. Check af en toe eens of je brood al dan niet klaar is. Dit door het gebruik van een prikker als er geen deeg aanhangt geeft dit aan dat u brood klaar is. Haal je brood uit de oven en laat het volledig afkoelen voor je dit lekkere brood je snijdt.