Zin in een snel en gezond tussendoortje dat je samen met je kinderen kan klaarmaken? Deze frisse appelsandwich met pindakaas en granola is niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens de ideale combinatie van zoet én krokant. Wedden dat je er nadien nog eentje wil?

INGREDIËNTEN (4 personen)

2 appels

notenpasta

XAVIES' Nuts Seeds

citroensap (optioneel)

BEREIDING

Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd de appels in plakken van ongeveer 1 cm dik. Heb je geen appelboor in huis? Gebruik dan een klein koekjesvormpje (mag gerust in een andere vorm zijn). Je hebt in totaal 8 appelschijfjes nodig.

Tip: als je de appelsandwich niet meteen opeet, bestrijk de appel dan eerst met een beetje citroensap om ervoor te zorgen dat ze niet verkleuren.

Neem 4 appelschijfjes en besmeer elk schijfje met 1 eetlepel notenpasta. Strooi daarna de granola over de notenpasta. Leg de overige appelschijfjes bovenop de belegde schijfjes en druk ze lichtjes aan. Smakelijk!

Oh ja, ben jij ook helemaal fan van fruit met krokante granola? Check dan zeker ook ons recept voor aardbeien met chocolade en granola.

GELIJKAARDIGE RECEPTEN