Wat is een betere start van de dag dan met een gezond ontbijtje met heerlijke chocolade.
De pure cacao in combinatie met rijpe bevroren banaan maken dit chocolade ontbijt van nature zoet en super smeuïg. Een gezond én 100% vegan alternatief voor wie van chocolade milkshakes houdt!

INGREDIËNTEN (2pers)

120 ml plantaardige melk naar keuze

2 bevroren bananen*

2 ontpitte dadels

2 eetlepels pure cacaopoeder

60 gram XAVIES’ Nuts Chocolate granola

een handvol verse frambozen per bowl

een takje verse munt per bowl


* TIP: Heb je bananen vol bruine plekken? Gooi ze niet weg, maar verwijder de schil, snijd ze in plakjes en bewaar ze in een doos in de vriezer. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter ze zijn. Doordat je ze in stukjes invriest kan je ze makkelijker blenden.

BEREIDING

Dit is een heel eenvoudig recept om te maken en ideaal wanneer je een plotse 'chocolate craving' hebt. Doe de melk, bevroren banaan, dadels en cacaopoeder in de blender en mix tot een glad geheel. Zorg ervoor dat je eerst de melk toevoegt, zodat het mixen vlotter gaat.

Giet de chocolade smoothie uit in twee kommetjes en werk ze af met XAVIES’ Nuts Chocolate granola, frambozen en een takje verse munt om het af te maken. 

Eens iets anders dan frambozen en munt? Deze chocolade smoothie kan je makkelijk pimpen met jouw favoriete toppings! Wij geven je graag nog enkele leuke ideetjes mee:

Knapperige gehakte pinda's, banaan in plakjes en een gesmolten pindakaas 'drizzle'.

Crunchy geroosterde kokos flakes, verse braambessen en cacao nibs.

Gehalveerde verse aardbeien, amandelpasta 'drizzle' en chia zaadjes.

GELIJKAARDIGE RECEPTEN
Met Nuts Chocolate Granola
Met Nuts Chocolate Granola