Chocolade Hummus

Ben je op zoek naar een originele twist op de klassieke hummus? Deze chocoladehummus is het perfecte recept voor wie van (gezonde) zoetigheid houdt én liefst niet te lang in de keuken staat. Deze smeuïge dip smaakt heerlijk met vers fruit en onze XAVIES' granola bites. Deel 'm met je vrienden en familie en laat je verrassen. Eet smakelijk!

INGREDIËNTEN

1 blik kikkererwten, gespoeld

3 el cacao

60 ml agave siroop

1el tahini

1/4 tl vanille-extract

kaneel

zout

water


Om te dippen

1 gele kiwi

1 groene kiwi

6 aardbeien

3 trosjes rode bessen

1 kleine meloen

kokosschaafsel

XAVIES' Granola bites

BEREIDING

Meng alle ingrediënten voor de chocoladehummus, behalve het water, de kaneel en het zout, in een blender tot een glad mengsel. Voeg indien nodig wat water toe tot je hummus de gewenste consistentie heeft.

Breng de chocoladehummus vervolgens op smaak met kaneel en zout. Schep de hummus over in een potje en plaats het op een plank om te serveren.

Halveer de meloen, verwijder de pitjes en schil, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil daarna de kiwi's en snijd ze samen met de aardbeien in schijfjes. Verdeel alles over de plank, en voeg de trosjes rode bessen toe.

Werk af met de granola bites totdat de plank mooi gevuld is. Strooi nog wat kokosschaafsel over de chocoladehummus en serveer.

Tip: Je kan de chocoladehummus tot 3 dagen bewaren in een luchtdicht potje in de koelkast.