Hoe XAVIES' GRANOLA begon...Onze granola is genoemd naar zaakvoerster Xavie Battel

Closer To Local September 2020  - By Studio Leau Photography-14_1500px_1500px.jpg

Het verhaal begon in 2014, toen zij besloot om gezonder te leven. Ze gooide haar oude gewoontes overboord – geen boterhammen met choco meer dus – en schakelde over naar natuurlijke voeding zonder snelle suikers. Het effect was enorm, want na 10 dagen voelde ze zich als herboren. “Plots had ik tonnen energie, terwijl ik me vroeger loom en futloos voelde”, vertelt ze..


Granola kende ze al van een overzeese trip. Maar in Belgische winkels was die nieuwigheid nog niet te vinden. Ze ging zelf aan de slag en begon thuis havervlokken te bakken. Na veel experimenteren kwam ze tot een eigen recept, zonder snelle suikers. Op gevoel, maar ook op basis van haar expertise als industrieel ingenieur en productontwikkelaar in de voedingssector.

Haar enthousiasme werkte aanstekelijk bij familie, vrienden en collega’s. Zo aanstekelijk dat ook zij hun levensstijl wilden veranderen. En allemaal wilden ze haar granola. Xavie’s bakhobby liep uit de hand: al snel stond ze een dag per week in haar keuken om haar hele kennissenkring van granola te voorzien. Tot ze dacht: “Als iedereen het zo lekker vindt én zich fitter voelt, waarom de granola dan niet voor iedereen toegankelijk maken?”. Xavie startte een webshop en kreeg van heel wat innovatieve ondernemers de vraag om XAVIES’ te mogen verdelen. Het merk groeide veel sneller dan verwacht en werd een heuse trendsetter.

Xavie vertelt hier meer over de opstart van XAVIES' Granola, in de reportage 'Van Eigen Bodem' door Njam.

De gezondste granola op de markt

Er kwamen niet alleen klanten bij, maar ook extra helpende handen. Stuk voor stuk mensen die ook passioneel bezig zijn met gezonde voeding, en die weten hoe belangrijk die is voor hoe we ons voelen. De productie verhuisde van de keuken van Xavie naar een nieuw, eigen atelier, waar de granola nog steeds ambachtelijk bereid wordt. En op basis van de oorspronkelijke recepten: zonder additieven, aroma’s en houdbaarheidsverlengers. Het assortiment aan licht gezoete granola’s werd verder uitgebreid met nieuwe smaken. Er kwam ook een ongezoete variant bij, zonder toegevoegde suikers. 


De missie, die is dezelfde als in het prille begin. “Ik wil mensen tonen dat je je met gezonde(re) voeding ook fitter voelt. En dat je daarvoor helemaal niet hoeft in te boeten op smaak. Onze granola is lekker én gemakkelijk: een stukje fruit erbij, wat yoghurt erover en klaar! Het is een ontbijt voor het hele gezin, ideaal om samen van te genieten. Je krijgt er energie van tot de middag – een heuse kickstart voor je dag dus.” En dat allemaal puur natuur, wat van XAVIES’ de gezondste granola maakt die je maar kan vinden!

 

XAVIES' Granola - "Your healthy pleasure!"

Closer To Local September 2020  - By Studio Leau Photography-14_1500px_1500px.jpg

Mijn artisanale ontbijtgranen zijn verschillend en toch gelijkend. Ze verschillen qua smaak en textuur, maar ze worden stuk voor stuk met heerlijke basis-ingrediënten gemaakt.

De zorgvuldig uitgekozen volle granen, pitten en zaden worden gemengd met heerlijke smaakmakers. Deze mengeling wordt gezoet met agavesiroop. Deze siroop is 25% zoeter dan gewone suiker, daardoor moeten we er veel minder van toevoegen om dezelfde smaak te bekomen. Agavesiroop heeft ook een lage glycemische index. Dit wil zeggen dat de suikers traag worden opgenomen in het bloed en dat ze je zo lang voldoende energie verschaffen. Deze basis wordt vervolgens gebakken in de oven tot krokante, geurige XAVIES'.

XAVIES’ GRANOLA barst van de vitaminen en mineralen. De volle granen verschaffen je voldoende vezels, goed voor een lang verzadigd gevoel. De pitten en zaden zorgen voor poly-onverzadigde vetzuren, zoals de essentiële omega-3-vetzuren.

Een goed ontbijt is het beste begin van de dag. XAVIES’ GRANOLA is zeer voedzaam. Zo start je de dag gezond en energiek.

XAVIES’ GRANOLA's zijn heerlijk bij het ontbijt met yoghurt of vers fruit, als 4-uurtje om de honger te stillen en verrassend lekker in een gezond dessertje.

Shop XAVIES' granola

Assortiment

XAVIES GRANOLA

Deze lekkernij bestaat uit 3 verschillende assortimenten:

Enerzijds is er het GRANOVIE-assortiment. Elke variëteit bestaat uit haver- en speltvlokken en is aangevuld met smaakvolle extra’s:

Kokos-Kaneel: zonnebloem- en pompoenpitten, kokos en kaneel.
Double-Chocolate: noten, kokos, zwarte chocolade en cacao nibs.
Aardbei-Quinoa: gevriesdroogde aardbei en gepofte quinoa.
Nuts-Chocolate: zaden, noten en heerlijke zwarte chocolade.
Extra-Seeds: lijnzaad, sesamzaad, zonnebloem- en pompoenpitten.
Nuts-Seeds: extra zaden, amandelnoten, hazelnoten en walnoten

Shop GRANOVIE

Anderzijds ons PURE TOASTED-assortiment met drie heerlijke, SUIKERVRIJE granola’s die allen perfect passen binnen een gezonde voedingsstijl. Mixen van geroosterde zaden, al dan niet gecombineerd met gebakken noten en/of volle granen.

Pure Toasted Granola
Pure Toasted Nuts & Seeds
Pure Toasted Seeds

Shop PURE TOASTED

Als laatste is er ook nog ons SANDRA BEKKARI-assortiment.

Cashew Pompoenpitten: 0% SUIKER toegevoegd
Hazelnoot Amandel <5% SUIKER toegevoegd
Kurkuma Quinoa: hartige variant

Shop SANDRA'S GRANOLA

Closer To Local September 2020  - By Studio Leau Photography-14_1500px_1500px.jpg

Granola on-the-go? Granola bites!

Het ideale tussendoortje voor onderweg, verkrijgbaar in 3 verschillende, overheerlijke smaken.

Amandel-Kokos: 0% TOEGEVOEGDE SUIKERS, geroosterde amandel met een subtiele toets van kokos, heerlijk als gezond tussendoortje en perfect als ontbijt voor onderweg.

Hazelnoot-Cacao nibs: het ideale vieruurtje, een heerlijk krokant geroosterd koekje met volle granen, hazelnoten en een subtiele toets van cacao

Pecan-Gember: Hou je van exotisch? Dan is deze variant echt iets voor jou. Krokant gebakken pecannoten in combinatie met een subtiele toets van gember

Shop BITES