Een kleurrijke kom vol comfort: deze bietensoep combineert de aardse smaak van rode biet met pittige gember, romige kokos en een vleugje limoensap. De pindakaas maakt het extra smeuïg, terwijl de topping van XAVIES’ Pure Toasted Nuts & Seeds voor een verrassende crunch zorgt. Perfect om je op te warmen op een frisse dag. 🌸
Dit heb je nodig
- 1 el olijfolie
- 1 zoete ui, grof gesneden
- 4 rode bieten, gekookt en versneden in stukken
- 1l groentenbouillon
- 3 el appelciderazijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 cm gember, gepeld en geraspt
- 1 el versgemalen korianderzaad
- 2 tl versgemalen komijnzaad
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1 tl zout
- 2 el pindakaas
- 475 ml volle cocosmelk
- Het sap van 2 limoenen
- Een handvol verse coriander
- Een handvol XAVIES' Pure Toasted nuts & seeds
- Kokosmelk, koriander en limoenschijfjes ter garnering
Dit heb je nodig
Stoof de ui glazig in een grote pot met wat olijfolie. Voeg de rode biet, bouillon, appelciderazijn, knoflook, gember, korianderzaad, komijn, peper en zout toe en laat even sudderen.
Zet het vuur uit en roer er de pindakaas, driekwart van de kokosmelk en het limoensap door. Mix met een staafmixer tot een romig geheel en breng indien nodig nog verder op smaak.
Serveer de soep in kommen en werk af met verse koriander, een scheutje kokosmelk, een partje limoen en een crunchy topping van Pure Toasted Nuts & Seeds.