INGREDIËNTEN
1 el olijfolie
1 zoete ui, grof gesneden
4 rode bieten, gekookt en versneden in stukken
1l groentenbouillon
3 el appelciderazijn
2 teentjes knoflook, geperst
4 cm gember, gepeld en geraspt
1 el versgemalen korianderzaad
2 tl versgemalen komijnzaad
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl zout
2 el pindakaas
475 ml volle cocosmelk
Het sap van 2 limoenen
Een handvol verse coriander
Een handvol XAVIES' Pure Toasted nuts & seeds
Kokosmelk, koriander en limoenschijfjes ter garnering
BEREIDING
Zet een grote pot op het vuur en laat de ui al roerend stoven in wat olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de gesneden rode bieten, groentenbouillon, azijn, look, gember, koriander, komijn, peper en zout toe. Zet het vuur af en voeg de pindakaas, ¾ van de cocosmelk en het limoensap toe. Mix de soep met een staafmixer tot een romig geheel en voeg eventueel nog peper en zout toe naar eigen smaak.
Serveer de soep met versgehakte koriander, limoenschijfjes en een vleugje kokosmelk en de XAVIES' Pure Toasted Nuts & Seeds.