Dit bananen-wortelbrood is een heerlijke variatie op het klassieke bananenbrood. Met krokante granola boordevol zaden en pitten voor een crunchy toets. Dit receptje smaakt heerlijk 's ochtends bij het ontbijt met wat Griekse yoghurt en vers fruit, of als tussendoortje wanneer je plots een hongertje krijgt. 

INGREDIËNTEN

2 rijpe bananen

150 g geraspte wortel

3 eieren

3 dadels

100 ml amandelmelk

100 g amandelmeel

150 g havermeel

100 g XAVIES' Extra Seeds

1 tl bakpoeder

2 tl kaneel

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een bakvorm in.

Prak de bananen, snijd de wortel fijn en plet de dadels in een kom. Voeg daarna de amandelmelk en eieren toe.

Meng in een andere kom het amandel- en havermeel, de granola, het bakpoeder en de kaneel. Voeg toe aan de natte ingrediënten en roer goed.

Giet het deeg in de ingevette bakvorm en plaats voor 35-40 minuten in de oven. Met een prikker kan je controleren of je bananen-wortelbrood gaar is. Blijft je prikker proper, dan mag hij uit de oven.

Laat afkoelen en haal daarna uit de bakvorm. Smaakt heerlijk met Griekse yoghurt en vers fruit. Smakelijk!