Dit eenvoudige recept voor ice tea is ideaal voor wanneer u op zoek bent naar verfrissing voor de hele familie op warme zomerdagen. Bovendien worden in dit recept geen overbodige zoetstoffen toegevoegd, doordat de aardbeien reeds een zoete smaak geven. Hierdoor is de thee niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond! 

INGREDIËNTEN

1 lange, smalle zoete aardappel, ongeschild maar goed schoon geschrobd

1/3 komkommer, goed gespoeld, maar ongeschild

een half bakje tuinkers

1/4 appel, goed gespoeld, maar ongeschild

1 kleine, groene chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, fijn gehakt

een duim dik bosje bieslook, fijn gehakt

1 tl citroensap

2 à 3 el zure room

3 à 4 el XAVIES’ Pure Toasted Nuts & Seeds

olijfolie

versgemalen zwarte peper en grof zeezout

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd de zoete aardappel in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik. Wrijf deze in met wat olijfolie, versgemalen zwarte peper en grof zeezout, leg ze verspreid op een bakplaat en rooster ze in 15 minuten gaar in de oven.

Snijd de komkommer in de lengte in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk nogmaals in de lengte in 3 en vervolgens in kleine blokjes. Snijd ook de appel in heel kleine blokjes.

Schep de komkommer om met de appel, bieslook, chilipeper, tuinkers, het citroensap, 1 tl olijfolie en versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Laat de schijfjes zoete aardappel een beetje afkoelen en stel dan de hapjes samen: Beleg een schijfje zoete aardappel met wat komkommersalade, een toefje zure room en bestrooi tot slot met wat XAVIES’ Toasted Nuts & Seeds.

GELIJKAARDIGE RECEPTEN
Met Pure Toasted Nuts Seeds
Met Pure Toasted Nuts Seeds