Terug naar overzicht

Er was eens ...

- Categories : Tips & Tricks

Ik was 25 jaar en ik zat niet goed in mijn vel. Ik had heel weinig energie, geen fut om iets te ondernemen. Het geen waar ik mij toen het meest aan ergerde waren de momenten ’s morgens. Ik stond op, me even opfrissen, ontbijten en dan op weg naar het werk. En toen begon het al voor mij, ik was nog geen 15 min onderweg en ik voelde me alweer moe en loom, had geen zin om mijn dag te starten, maar ik had eigenlijk meer zin om terug in mijn bed te kruipen.
Er moest drastisch iets veranderen, zo kon het niet verder. Het was in de periode dat het boek van de Voedselzandloper verscheen. Ik begon dit boek te lezen en begon te beseffen dat de vele snelle suikers bij mijn ontbijt mij waarschijnlijk de das om deden. Je moet weten dat mijn ontbijt toen uit een boterham met choco of speculoospasta bestond …
Ik had niets te verliezen, dus ging ik voor een drastische aanpak … Van de ene op de andere dag niets van snelle suikers meer, niet bij het ontbijt, niet als tussendoortje, niets.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik schrok van de reactie van mijn lichaam, ik had de eerste 10 dagen toch wel wat last van hoofdpijn. Nooit gedacht dat mijn lichaam zo afhankelijk was van die suikers ’s morgens. Maar na 10 dagen, een gevoel dat moeilijk te beschrijven valt, voelde ik mij herboren. Om 5u ’s morgens lag ik al wakker in mijn bed met massa’s energie! Ik verzette bergen werk, ik had dit nog nooit meegemaakt!

Nooit zou ik nog zo afhankelijk worden van suikers, dit laat ik niet meer toe. Ik voelde me zo springlevend, voelde mijn eigen lichaam weer aan als nooit te voren.

Een ontbijt vinden dat geen snelle suikers bevat bleek niet zo evident. In de supermarkt vond ik niets dat aan mijn verwachtingen, of laat maar zeggen eisen, voldeed. De enige optie was mijn eigen ontbijtgranen beginnen maken. Ik ontdekte een leuk boekje over muesli ontbijt, daar stond een receptje voor granola in. Pure granen, noten, pitten en zaden, krokant gebakken!! Dat was zo lekker!! Samen met wat yoghurt en wat vers fruit mijn ideale ontbijt om met bergen energie de voormiddag door te komen!!
Hier kon het natuurlijk niet bij blijven! Ik moest en zou mijn vrienden en familie ook overtuigen, dit kon ik niet zomaar laten passeren, zo veel energie. Ik wilde dat iedereen dit kon ervaren.
Ik overtuigde hen om ook hun levensstijl aan te passen, stelde voor dat ze wel wat van mijn granola mochten hebben om hun ontbijt ’s morgens aan te passen, dan moesten ze daar zelf geen tijd insteken!
En wat bleek, ik was niet de enige die dit ervaarde! Met een gezond ontbijt hadden zij ook energie tot de middag! Toen ging de bal echt aan het rollen, het bleef niet bij één proevertje ontbijtgraantjes :-) Voor ik het wist stond ik een ganse dag per week granola te bakken voor mijn vrienden en familie!

Zo werd het mijn droom om iedereen dit gevoel te kunnen laten ervaren! XAVIES’ GRANOVIE is ontstaan uit een passie voor een gezonde levensstijl!! Een passie die ik met jullie allemaal wil delen!