Aziatische slacups met XAVIES' Toasted Nuts & Seeds
-
Categories :
Recepten
Voor 16 goed gevulde cups - als lichte lunch voor 2 personen of hapje voor 16 personen
Ingrediënten
- 2 à 3 little gems of grote witloof/roodlof stronken
- 8 grote eetlepels in bouillon gekookte rijst of quinoa
- Een grote wortel
- Een kleine rode of gele biet, rauw
- 50 gr wakame met sesamolie (in de grotere supermarkt te vinden)
- Een scheutje geroosterde sesamolie
- Een limoen
- Een halve avocado
- 6 eetlepels Xavie’s Toasted Nuts & Seeds
- Optioneel: lente-ui en koriander, voor wat extra pit
Bereiding
- Haal de little gems of witloof/roodlof stronkjes uit elkaar en kies 16 mooie grote bladeren uit. Spoel deze zorgvuldig en droog af.
- Meng de rijst met wat peper, zout en kurkuma, naar smaak.
- Rasp de wortel en rode biet grof, en meng met de wakame en een klein scheutje sesamolie. Voeg wat zout en limoensap toe.
- Snijd de avocado voorzichtig in blokjes. Kruid met peper en zout.
- Vul een cup met een kleine lepel rijst en een kleine lepel wortel/biet salade.
- Voeg aan elke cup wat avocadoblokjes toe en bestrooi met wat Xavie’s Toasted Nuts & Seeds.
- Werk eventueel af met wat fijngesneden lente-ui of koriander.