Terug naar overzicht

XAVIES' Chocolate Chip Cookies

- Categories : Recepten


Als je van chocolade, noten én koekjes houdt, dan moet je dit recept echt proberen!

Ingrediënten voor 10-15 koekjes

40 g kandijsuiker
2 el koolzaadolie
enkel druppels vanille extract
een snuifje zout
¼ kl bakpoeder
1 eiwit
40 g zelfrijzende bloem
40 g XAVIES’ GRANOVIE nuts-chocolate
30 g hazelnoten
40 g fondant chocolade.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Hak de hazelnoten grof. Breek de chocolade en hak ze grof in stukjes met een mes.

Meng de suiker, de olie, het vanille extract, het zout, het bakpoeder en het eiwit in een mengkom.

Voeg de bloem, XAVIES’ GRANOVIE, de gehakt hazelnoten en de chocolade stukjes toe en roer goed door.

Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier of silicone matje.

Schep met behulp van 2 koffielepeltjes hoopjes deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes. Druk alle hoopjes plat tot een reeks koekjes die even groot zijn.

Bak de koekjes 10 min op 180°C.

Tip: de kandijsuiker kan eventueel vervangen worden door kokosbloesemsuiker, de koekjes zullen dat iets malser zijn.