Terug naar overzicht

De gezondste granola recepten om je te helpen afvallen

- Categories : Ontbijt , Recepten , Tips & Tricks

Zin in gezond, maar je wil niet uren in de keuken staan? Kies voor één van onze simpele gerechten om je lichaam van de nodige voedingsstoffen te voorzien! De juiste voeding beïnvloedt zowel ons fysiek als mentaal welzijn op een positieve manier. In deze blog geven we drie recepten mee die je gezonde(re) levensstijl positief zullen beïnvloeden.

1)      Ontbijt: kickstart je dag met een heerlijk kommetje granola, natuuryoghurt en fruit

Een goed ontbijt geeft ons energie voor de dag en voor de uitdagingen die voor ons liggen. Het ontbijt van alledag moet snel en simpel te maken zijn. Wat fruit snijden, natuuryoghurt afgewerkt met een krokante topping, in een handomdraai klaar!

INGREDIËNTEN (2 personen)

      1 Mango

      1 Appel

      200 g volle natuuryoghurt

      70 g XAVIES' Kokos Kaneel Granola

      Verse munt

BEREIDING

      Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

      Schil de appel, snijd ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes.

      Meng de stukjes mango en appel door elkaar.

       Verdeel de yoghurt en mango-appel stukjes over twee kommetjes of glaasjes.

      Werk af met  XAVIES' Kokos Kaneel Granola en een takje verse munt.·        

2)      Snack: een gezonde granola snack

Achter de computer, in de auto of tussen twee afspraken door snel een tussendoortje eten, dat herkennen we allemaal. Vaak is die snelle hap niet zo gezond en verhoogt het snel jouw dagelijkse inname van suiker, zout en vet. Onze chocolate cookies zijn hiervoor de ideale oplossing.

Geen zin om zelf te bakken? Bekijk zeker eens onze XAVIES’ granola bites! Granola voor de snackafdeling, in de vorm van knapperige koekjes.

INGREDIËNTEN (6 koekjes)

      40 g kokosbloesemsuiker

      2 el koolzaad/zonnebloem olie

       Enkele druppels vanille extract

       Een snuifje zout

        ¼ tl bakpoeder

       1 eiwit

       50 g speltbloem

      40 g XAVIES’ nuts chocolate granola

      30 g grof gehakte hazelnoten

      40 g pure chocolade druppels

BEREIDING

       Verwarm de oven voor op 180°C.

       Meng de suiker, olie, vanille en eiwit in een mengkom.

       Voeg de granola, gehakte hazelnoten, chocolade, bloem, bakpoeder en zout toe en roer goed tot een geheel.

      TIP: Wil je dat jouw koekjes krokant zijn vanbuiten en zacht blijven vanbinnen? Zet het deeg 30 min in de koelkast om op te stijven.

      Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier of silicone matje.

       Schep met behulp van een ijsschep of grote lepel gelijke balletjes deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes. Druk de hoopjes plat tot een reeks koekjes die even groot zijn.

      Bak de koekjes 10 min op 180°C.      

3)      Lunch

We hebben niet altijd de tijd om uitgebreid te lunchen. Met dit recept heb je in een mum van tijd 2 overheerlijke toasts klaar.

INGREDIËNTEN (1 persoon)

       2 sneden volkoren brood, dik gesneden

      1 rijpe avocado

      Gerookte zalm (optioneel)

       Radijs, in kleine stukjes

       Granaatappelpitten

       Feta kaas

        XAVIES' Pure Toasted Nuts & Seeds

BEREIDING

      Snijd de avocado doormidden in de lengte en verwijder de pit. Neem de mooiste helft en snijd de avocado in zijn schil in dunne plakjes.

       Neem de eerste toast en beleg deze met een plakje gerookte zalm.

      Neem de avocado plakjes met een grote lepel en schik deze op de eerste toast. Leg dit aan de kant en neem nu de andere helft van de avocado.

      Plet de avocado in de schil tot een eenvoudige 'guacamole'. Smeer de guacamole op de andere toast en besprenkel deze met wat granaatappelpitjes, feta kaas en stukjes radijs.

      Besprenkel over beide toasts de XAVIES' Pure Toasted Nuts & Seeds, kruid het geheel af naar smaak met peper en zout.    

Benieuwd naar meer recepten met onze XAVIES’ producten? Bekijk ze hier! Een receptje gemaakt? Deel het resultaat op Facebook of Instagram en tag @xaviesgranola.