Terug naar overzicht

Granola als ontbijt: de voordelen en hoe je het kan serveren

- Categories : Ontbijt , Recepten , Tips & Tricks

Granola is een gezond en heerlijk ontbijt dat steeds populairder wordt. Het is een mengeling van granen, noten & zaden, die vaak wordt geroosterd en gezoet met ahornsiroop. Granola is niet alleen lekker en gemakkelijk te bereiden, maar het heeft ook veel voordelen voor de gezondheid.

Granola: dé bron van vezels

Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast zorgt de inname van voldoende vezels voor een lang verzadigd gevoel. Vezels zijn voornamelijk terug te vinden in de granen/haver die in XAVIES’ Granola gebruikt worden. 

Granola tilt je energie tot een hoger niveau

Op zoek naar meer energie? Vermijd snelle suikers in je maaltijden en voel je binnen enkele dagen als herboren. Bij XAVIES’ worden snelle suikers en toevoegingen van oliën vermeden. Er wordt met kwalitatieve grondstoffen gewerkt die het energieniveau in je lichaam tot een hoger niveau tillen.

Granola on-the-go

Naast het feit dat granola boordevol vezels, mineralen en vitaminen zit, is het ook het ideale ontbijt voor onderweg. Vermijd dat je het ontbijt overslaat door de ochtendrush. Stel de avond voordien je favoriete granola ‘bowl’ samen en geniet ’s ochtends van je heerlijk ontbijtje. Er bestaan heel wat handige on-the-go potjes waar je de granola van de yoghurt kan scheiden zodat de granola lekker crunchy blijft tot het moment dat je gaat ontbijten!

Hoe serveer je granola?

Nu we weten wat de voordelen zijn van granola, vraag je je waarschijnlijk af: “hoe serveer je nu het best granola?”. Laten we beginnen met het feit dat dit van persoon tot persoon afhangt. De gemakkelijkste manier om granola te serveren is met yoghurt. Voeg naar eigen wens fruit, chocolade, kokosrasp, … toe. Ook het gebruik van specerijen zoals kaneel, gember, … kunnen zorgen voor heerlijke smaakbommetjes.

Ben je niet zo de traditionele manier? Verwerk je granola in ontbijtmuffins of granolataartjes! Ontdek onze recepten.