Terug naar overzicht

Tijd om er weer in te vliegen!

- Categories : Ontbijt

De vakantie zit er bijna op. We konden uitslapen, heerlijk uit eten gaan, nieuwe culturen ontdekken en losgaan op een festival. Of gewoon lekker thuis blijven, tijd maken voor onszelf, lezen en eindelijk eens aan die moestuin beginnen. Het ontspannen ritme van de zomer moeten we weldra inruilen voor een drukkere agenda. September staat voor de deur en het snelle leven gevuld met jobs, school en allerhande activiteiten gaat opnieuw van start. Ook al wordt het ineens een stuk hectischer, toch hoeft die back to reality niet per se stresserend of negatief te zijn. Wij mensen zijn gewoontedieren en terugkeren naar een vaste routine heeft zelfs iets rustgevends. Zo pikken we de draad opnieuw op om te gaan sporten of wordt er wekelijkse me-time ingelast door een nieuwe hobby aan te vatten. Routine maakt het ook makkelijker om er een gezond eetpatroon op na te houden. Want het ontspannen gevoel, de vele zomeretentjes, de heerlijke buitenlandse keukens of de zware festivalkost… meestal laten ze wel wat sporen na. Ook al is ons hoofd misschien nog niet helemaal klaar voor de routineuze realiteit, ons lichaam verlangt naar regelmaat! En hoe sneller je dat gezonde eetpatroon opnieuw oppikt, hoe makkelijker en beter de overgang zal gaan.

granola tijd om er weer in te vliegen

Ontbijt

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, weten we intussen wel. Toch vindt niet iedereen het even aangenaam om ’s ochtends meteen te eten. En dat hoeft ook niet per se! De lichamelijke voordelen van een ontbijt ondervind je ook als je een uurtje tot maximum twee uur na het ontwaken eet. Lukt het je niet om tijdens de hectische ochtendshift te ontbijten? Neem dan bijvoorbeeld een Breakfast-To-Go opbergdoosje mee naar het werk, gevuld met fruit, yoghurt en granola.

Lunch

Een lekkere, vullende salade is een ideale lunch: fris en boordevol vitamines en mineralen. Kleurrijke groenten geven je lunchbox bovendien een happy vibe, ideaal om je werkdag wat op te fleuren. Het vraagt net iets meer tijd om een slaatje te bereiden dan een boterham met kaas te beleggen, maar het eetplezier is dan ook des te groter! Tenminste, wanneer je moeite in de keuken niet voor niets is geweest en je groenten en extra’s tegen de middag nog knapperig, vers en smakelijk zijn. Een lunchbox die uit verschillende vakjes bestaat, is daarom geen overbodige luxe.

Avondmaal

Een goede voorbereiding maakt het je een stuk makkelijker om tijdens een werkweek ook ’s avonds gezond te eten. Stel tijdens het weekend een weekmenu op en maak een bijhorend boodschappenlijstje. Doe je inkopen bij voorkeur in één keer. Zo bespaar je tijdens de week een heleboel tijd! Bovendien kom je ook minder snel in de verleiding om te gaan voor een snelle afhaalhap. Een lekkere en voedzame avondmaaltijd is de perfecte manier om je lichaam en geest te belonen na een drukke dag.