Terug naar overzicht

7 tips om op te staan

- Categories : Gezonder leven , Ontbijt

Opstaan is voor velen onder ons éen van de moeilijkste momenten van de dag. Deze tips kunnen je helpen om het opstaan vlotter te laten verlopen.  

1 Leg je kleren klaar 

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: je staat s ochtends voor de kast staat en het topje dat je bij die broek wil aandoen ligt net bij de vuile was. Deze ochtendstress kan je vermijden door s avonds je kleren klaar te leggen én hierdoor bespaar je natuurlijk ook tijd.  

2 Weet wat je gaat eten  

Ontbijt is een essentiële maaltijd die door tijdsgebrek vaak wordt overgeslagen. Het bespaart je s ochtends heel wat tijd als je weet wat je gaat eten of je ontbijt al voorbereid hebt de avond ervoor. Een klassieke granola bowl is in een mum van tijd klaar, maar ook recepten zoals dit bananenbrood zijn erg makkelijk te maken op voorhand.

3 Theedrinken voor het slapen gaan 

Warme dranken helpen je om te ontspannen en dus ook om slaperig te worden. Kruidenthee is hiervoor perfect en valt niet zo zwaar op de maag als bijvoorbeeld een chocolademelk. Aan te raden voor het slapengaan is Kamille Thee. 

4 Leg alles op 1 plaats 

Zorg dat je geen onnodige tijd verliest of stress krijgt omdat je je spullen voor het werk niet weet liggen. Denk eraan om je sleutels, gsm, laptop... op 1 plaats te leggen.

5 Niet 'snoozen'  

Het is verleidelijk om in de ochtend te 'snoozen', maar dit is geen goed idee. Dit maakt het opstaan een stuk moeilijker en kan ervoor zorgen dat je veel langer blijft liggen dan gepland. Het is ook zeker niet aangeraden om je wekker een halfuur vroeger te zetten zodat je nog een halfuurtje kan 'snoozen', want hierdoor verlies je een kostbaar halfuur slaap.  

6 Zorg voor een routine

Wanneer je nog wat slaperig bent 's ochtends is het moeilijk om na te denken. Zorg ervoor dat je elke ochtend dezelfde routine creëert, zodat je lichaam automatisch weet wat er te wachten staat.  

7 Doen  

Met deze tips zal jouw ochtendroutine een stuk vlotter verlopen. Dus gewoon doen! Sta op als je die wekker hoort.