Terug naar overzicht

10 manieren om granola te integreren in je eetpatroon

Granola is een heerlijk en gezond product dat je op verschillende manieren in je dagelijkse eetpatroon kunt integreren. Van smoothies en ijsjes tot een een fris slaatje, we zetten de mogelijkheden op een rijtje.

Ontbijt_Granola

1.   Granola bij het ontbijt

Men zegt al eens ‘ontbijten doe je als een keizer’Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft ons de nodige vitaminen, mineralen en energie om de dag door te komen. Voeg bijvoorbeeld wat granola toe aan je yoghurt of melk voor een knapperig en voedzaam ontbijt. Heb je trouwens deze mango smoothie al eens geprobeerd?

2.   Granola als tussendoortje

Een tienuurtje of een gezond opkikkertje nodig rond de klok van vieren? Bewaar een zakje granola in je tas of op kantoor voor een gezonde snack tussendoor.

3.   Extra knapperigheid in smoothies

Dat smoothies gezond zijn, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar wist je dat je ze nog éxtra gezond kunt maken? Jawel, door granola ga je de voedingswaarde nog wat opkrikken en geeft het bovendien een knapperige toets aan je smoothie.

4.   Verrassend voedzaam brood

We kunnen brood niet meer wegdenken uit ons voedingspatroon. ’s Ochtends, ’s middags of ’s avonds, de kans is groot dat er dagelijks brood op de plank komt. Voor iedereen die zelf z’n brood bakt: voeg wat granola toe aan je favoriete broodrecept voor een verrassend en voedzaam resultaat. Fan van bananenbrood? Dan hebben we voor jou de perfecte mengeling voor jou in petto.

5.   Granola als topping

Wie houdt nu niet van een final touch om ‘u’ tegen te zeggen. Ook daarvoor is granola een gelukzalige meerwaarde. Zo kan je het gebruiken als topping op je havermout, pannenkoeken of wafels.

6.   Crunchy koekjes

Het ultieme koekjesgeluk is met granola nooit ver weg. Ze geven niet alleen smaak aan je koekjes, maar ook hier zorgen ze voor een crispy bite. Kraakt het, dan smaakt het. Sowieso!

7.   In zoete zonden

Nu zijn de desserts aan de beurt. Fan van een extra knapperig laagje op je taart of huisbereide cheesecake? Je raadt het vast al: met onze granola krijgt jouw gebakje een extra dimensie.

 

8.   In ijs

Geef eens een smaakvolle twist aan je zelfgemaakte ijs. Dat kan zowel door granola toe te voegen tijdens de bereiding of als topping wanneer je het ijsje serveert.

 

9.   In salades

Een fris slaatje gaat er altijd in. En extra smaak ook. Voeg wat granola toe aan je favoriete salade voor een krokante en smaakvolle twist.

 

10.   Smaakvolle snack on-the-go

Maak je eigen granola bars door granola te mengen met honing, pindakaas of chocolade voor een gezonde en smaakvolle snack on-the-go. Zelf aan de slag met granola? Ontdek onze tips & tricks.

 

Granola is een veelzijdig product dat je op vele manieren in je dagelijkse eetpatroon kunt integreren. Met XAVIES’ zet je jouw favoriete gerecht of snack volledig naar jouw eigen hand. Met het uitgebreide XAVIES’ assortiment aan zowel suikervrije als lichtgezoete granola’s, ontdek je snel wat het beste bij jouw smaak en voedingsbehoeften past.

Probeer bovenstaande manieren zonder moeite uit en ga voor een opmerkelijk resultaat. Ontdek XAVIES’ healthy pleasure.