Terug naar overzicht

5 tips om Blue Monday te verslaan (én de winter door te komen)

- Categories : Gezonder leven , Tips & Tricks

Voel jij je na de feestdagen ook altijd wat minder goed in je vel? Alsof dat winterdipje je plots echt te pakken heeft? Dan ben je niet alleen. Vandaag is het namelijk Blue Monday, en die naam is niet toevallig gekozen. De derde maandag van het jaar blijkt namelijk voor velen de meest deprimerende dag van het jaar te zijn. Of dat ook echt zo is, laten we in het midden, maar feit is dat de winter voor veel mensen een minder vrolijke periode is. De dagen zijn kort, we zitten vaak in ’t donker en we verlangen toch al naar dat eerste lentezonnetje. En dan zijn er nog die goeie voornemens, die tegen het einde van de maand misschien toch net iets te ambitieus bleken.

Hoe je het ook draait of keert, januari is nu niet bepaald de vrolijkste maand van het jaar. Daarom delen we vandaag onze favoriete tips om wat extra inspiratie en motivatie jouw richting uit te sturen. Zo komen we samen die donkere wintermaanden door! Ben je klaar om het zonnetje binnen te laten?

Ga naar buiten

De kou en regen mogen dan misschien niet zo uitnodigend zijn als een warme zomerdag, maar naar buiten gaan doet wonderen voor je mindset. Zo’n ijskoude winterwandeling in het zonnetje vinden wij hier bijvoorbeeld echt zalig. Een beetje extra vitamine D is namelijk meer dan welkom, toch? En dat theetje achteraf om op te warmen smaakt nog zo lekker.

Eet gezond

Als er nu eens iets is waar wij ons 100% in kunnen vinden, dan is het wel gezond eten! En ook al is dat in de winter vaak lastiger dan in de zomer (hallo ovenschotels, stoofpotjes en pureepatatjes), door extra veel groenten en fruit op je boodschappenlijstje te zetten, ga je je echt beter voelen (beloofd!). Wat dacht je bijvoorbeeld van dit overheerlijke bananenbrood of deze geroosterde pompoensoep? Smakelijk!

Beweeg je lichaam

Ook al heb je nu misschien minder zin om te sporten (geef toe, als het koud is kruipen we vaak het liefst onder een dekentje in de zetel), kan bewegen juist nu het verschil maken. Van sporten krijg je meer energie en je voelt je achteraf stukken beter. Je hoeft er trouwens niet per se voor naar buiten, binnen sporten is net zo effectief. Oh en, samen met een vriendin maak je er meteen een gezellige date van.

Maak leuke plannen

Of je nu plannen maakt voor het weekend of je volgende tripje vastlegt, iets leuks in het vooruitzicht hebben werkt altijd. Zo heb je meteen iets om naar uit te kijken en lijkt de winter minder lang. Ga gezellig brunchen, trek er samen op uit, of verken nieuwe plekjes in de buurt. Heb je zin om met een nieuwe hobby te starten? Dan is dit het perfecte moment!

Kom tot rust

Een dagje binnen doorbrengen kan ook heel gezellig zijn. Begin de dag met jouw favoriete ontbijt, nestel je in de zetel met een goed boek en neem een ontspannend badje (of een stomende douche). Door je hartslag te verlagen, zal je je rustiger en beter voelen. Win-win!