Terug naar overzicht

De 5 beste granola merken (en waarom je ze moet proberen)

- Categories : Ontbijt , Recepten , Tips & Tricks

Mocht je gericht zoeken naar de vijf beste granolamerken, dan mag je er zeker van zijn dat XAVIES’ bovenaan dat lijstje komt te staan. We kunnen dat alvast in vijf puntjes bewijzen. Het XAVIES’-team heeft de kwaliteit van haar granola’s volledig zelf in handen en dat maakt van de XAVIES’-producten topproducten.

1: Ruim assortiment granola’s

XAVIES’ startte ooit als pionier en kan zich vandaag rekenen tot één van de grootste spelers op de granolamarkt. Wie de webshop van XAVIES’ doorscrolt, merkt meteen een ruim aanbod aan granola op. Van suikervrije tot lichtgezoete granola’s, granola’s met fruitige toetsen en puur natuurlijke smaken. Of je nu aan het diëten bent, een energiebron voor ‘s ochtends zoekt, een liefhebber van soepjes en slaatjes bent of gewoon een gezond en gevarieerd voedingspatroon wil, met XAVIES’ granola zit je goed. 

2: Zorgvuldig gekozen ingrediënten met een meerwaarde voor de granola’s 

Xavie Battel (oprichtster XAVIES’) kiest met haar expertise als industrieel ingenieur en als productontwikkelaar in de voedingssector enkel kwalitatieve ingrediënten uit. Zij weet precies wat het lichaam nodig heeft en gaat op zoek naar de juiste balans tussen smaak en gepaste voedingswaarden. Door de bewuste afwezigheid van smaakversterkers, houdbaarheidsverlengers en onnodige toegevoegde suikers, bekomt ze producten waar ze zelf trots op kan zijn.

3: Handgemaakte en ovengebakken granola

XAVIES’ maakt er haar missie van om op een kwalitatieve manier een gezond product op de tafel te brengen. Ook in deze technologisch vooruitstrevende wereld, kan je kwalitatieve producten nog altijd het best met een menselijke invloed bereiken. Daarom worden onze granola’s nog steeds met de hand gemaakt en in de oven gebakken tot heerlijke crunchy producten. Er wordt er streng op toegezien dat elk zakje granola onder strikte voorwaarden de deur uitgaat. We hebben het dan over een correcte houdbaarheidsdatum, een langdurige knapperigheid, een hoogwaardige smaakbeleving, een correcte ingrediëntendeclaratie, een perfect getimed bakproces, een zorgvuldige verpakkingswijze, en zoveel meer…

4: Natuurlijke ingrediënten als energiebron voor jouw lichaam

XAVIES’ kiest er bewust voor om geen extra olie toe te voegen aan haar granola. Havervlokken zijn zeer poreus en hebben de mogelijkheid om veel olie op te slorpen. Hierdoor zou het product te vettig worden, blijft de beet niet krokant en zou de smaak geoxideerd zijn. Ondermeer daarom bevat XAVIES’ enkel natuurlijke ingrediënten waar het lichaam energie uithaalt en dat weerspiegelt zich in een krokant, smaakvol en lekker geroosterd product.

5: Jouw feedback als basis van XAVIES’ granolarecepten

 De focus tijdens het artisanaal bakproces ligt vooral op de tevredenheid van de eindconsument. XAVIES’ houdt jouw noden en feedback hoog in het vaandel en herbekijkt daarom steeds haar producten. Ons team wil naast de gezondste, ook de smakelijkste granola op het schap voorzien. En met dat laatste kan jij helpen. Via social media en de XAVIES’ nieuwsbrief, polsen wij vaak naar jouw mening. Van kritische bemerkingen op bestaande producten tot een leuke inbreng voor eventueel nieuwe producten. Het kan allemaal.

Ga zelf met onze producten aan de slag en ontdek onze overheerlijke receptenVolgs ons op Instagram en werk mee aan het XAVIES’-verhaal.