INGREDIËNTEN (4 Pers.)

3 kipfilets

250 g XAVIES’ Nuts Seeds

100 g speltbloem

2 eiwitten

zeezout

zwarte peper

kruiden naar wens

2 el olijfolie

BEREIDING

Snijd de kipfilet in reepjes van 1,5 cm dik. Kruid de kip langs beide zijden met peper en zout.

Zet 3 schaaltjes klaar. Vul de eerste met bloem. TIP: Meng jouw favoriete kruiden door de speltbloem voor een echte smaakbom! Gebruik bvb 1 el peterselie, 1 tl look poeder, 1/2 tl oregano, 1/2 tl rozemarijn, 1/2 tl tijm en 1/2 tl zwarte peper. Scheid de eiwitten in de tweede schaal en klop ze los met een vork. Vul de laatste schaal met XAVIES' granola.

Leg een stukje kipfilet in het schaaltje met de bloem en zorg ervoor dat de kip overal bedekt is. Klop de overtollige bloem af. Rol de kipreepjes met bloem door het eiwit en zorg opnieuw dat het volledige oppervlak een laagje eiwit krijgt.Rol de kipreepjes vervolgens door XAVIES' Granola en druk lichtjes aan zodat de granola goed blijft kleven.

Verzamel de gepaneerde kipfilet reepjes op een aparte schaal.Zet een braadpan op het vuur en voeg de olijfolie toe. Verwarm de olijfolie op matig vuur. Bak de kipfilet plakjes ongeveer 4 minuten op beide kanten tot ze goudbruin gebakken zijn.

Serveer met een fris slaatje en geniet!