Aziatische slacups met Xavies' Toasted Nuts & Seeds

Voor 16 goed gevulde cups - als lichte lunch voor 2 personen of hapje voor 16 personen

 

 Ingrediënten 

  • 2 à 3 little gems of grote witloof/roodlof stronken
  • 8 grote eetlepels in bouillon gekookte rijst of quinoa
  • Een grote wortel
  • Een kleine rode of gele biet, rauw
  • 50 gr wakame met sesamolie (in de grotere supermarkt te vinden)
  • Een scheutje geroosterde sesamolie
  • Een limoen
  • Een halve avocado
  • 6 eetlepels Xavie’s Toasted Nuts & Seeds
  • Optioneel: lente-ui en koriander, voor wat extra pit

Bereiding  

  1.      Haal de little gems of witloof/roodlof stronkjes uit elkaar en kies 16 mooie grote bladeren uit. Spoel deze zorgvuldig en droog af.
  2.      Meng de rijst met wat peper, zout en kurkuma, naar smaak.
  3.      Rasp de wortel en rode biet grof, en meng met de wakame en een klein scheutje sesamolie. Voeg wat zout en limoensap toe.
  4.      Snijd de avocado voorzichtig in blokjes. Kruid met peper en zout.
  5.      Vul een cup met een kleine lepel rijst en een kleine lepel wortel/biet salade.
  6.      Voeg aan elke cup wat avocadoblokjes toe en bestrooi met wat Xavie’s Toasted Nuts & Seeds.
  7.      Werk eventueel af met wat fijngesneden lente-ui of koriander.