Je hebt ze waarschijnlijk al zien passeren in je Instagram feed, de super trendy açai bowls. Deze paarse bes met roots in Zuid-Amerika is gevierd door zijn hoge aantal antioxidanten en bijzondere smaak, een mix van bosbes, noten en chocolade. In dit recept maken we gebruik van de diepvries variant van the Holy Berry.

De açaibes is niet alleen supergezond en een goeie aanvulling voor je ontbijt maar zorgt ook voor een mooie donkerpaarse kleur. Ideaal om je sombere ochtend wat kleur te geven. 

Heb je dit niet in huis? Gebruik dan 130 gram bevroren bosbessen, deze zorgen ook voor een mooie donkerpaarse kleur. 

INGREDIËNTEN

60 ml plantaardige melk naar keuze

80 gram bevroren bosbessen

1 bevroren banaan

50 gram bevroren açai berries

1 halve verse banaan

30 gram XAVIES’ Kokos Kaneel granola

2 eetlepels kokosrasp

BEREIDING

Doe de melk, bosbessen, banaan en açai berries in de blender. Zorg ervoor dat je de melk als eerste toevoegt zodat het mixen vlotter gaat. Eenmaal je een mooie gladde massa hebt giet je ze in een kommetje, klaar om af te werken. Snijd de banaan in schijfjes en maak een mooie rij in het midden van de bowl. Werk af met daartegen een rij granola en dan een rij kokos.