close
Cookies: Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw surfgedrag binnen onze website. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Blueberry açai smoothie bowl met XAVIES' Granola topping 

Je hebt ze waarschijnlijk al zien passeren in je Instagram feed, de super trendy açai bowls. Deze paarse bes met roots in Zuid-Amerika is gevierd door zijn hoge aantal antioxidanten en bijzondere smaak, een mix van bosbes, noten en chocolade. In dit recept maken we gebruik van de poeder variant van deze bes. Dit poeder is niet alleen supergezond en een goeie aanvulling voor je ontbijt maar zorgt ook voor een mooie donkerpaarse kleur. Ideaal om je sombere ochtend wat kleur te geven. 
Heb je dit niet in huis geen probleem gebruik dan 140 gram bevroren bosbessen in plaats van 100 gram açai poeder, deze bessen zorgen ook voor een mooie donkerpaarse kleur. 

Deze smoothie-bowl kan je afwerken met jouw favoriete topping, wij hebben gekozen voor XAVIES' Pure Toasted Granola,  gemalen kokos en banaan als extra's. 

 

Ingrediënten:

100 gram bevroren bosbessen
1 bevroren banaan
1 koffielepel açai poeder
60 ml amandelmelk
30 gram XAVIES’ granola naar keuze 
Toppings naar keuze 

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve de granola in uw blender. Zorg ervoor dat je de melk als eerste toevoegt zo gaat het blenden een stuk vlotter. Wanneer je een mooie gladde massa hebt giet je deze smoothie in het kommetje en werk deze af met de granola en eventueel toppings naar keuze.