Trakteer jezelf op een gezonde en smaakvolle start van de dag met ons verrukkelijke dadelbrood, verrijkt met noten en de onweerstaanbare crunch van XAVIES’ Pure Toasted Granola. De combinatie van zoete dadels en voedzaam speltmeel maakt van dit recept het ideale gezonde ontbijt. Smaakt ook heerlijk tijdens een gezellige brunch of als smakelijk vieruurtje. Geniet ervan!

INGREDIËNTEN

200 gr dadels

300 gr speltmeel

4 eieren

1 eetlepel speculaaskruiden

sap van 1 citroen

1 tl baksoda

3 el dadelsiroop

1 tl vanille-extract

100 gr Pure Toasted Granola

1 snuifje out

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C en zet een bakblik met bakpapier klaar. Ontpit de dadels en laat ze minstens 5 minuten weken in warm water, zo worden ze wat zachter. Giet het speltmeel, de kruiden, baksoda en zout in een grote kom en meng kort even door elkaar. Voeg nu ook het citroensap, dadelsiroop en vanille extract toe en meng tot een glad geheel. Laat de dadels even uitlekken en voeg ze samen met de Pure Toasted Granola toe aan het deeg. Meng goed door elkaar en giet in het voorbereide bakblik. Bak het brood 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.