INGREDIËNTEN

200g parelcouscous (spelt)

500g kerstomaten, gehalveerd

1 el olijfolie

1/2 el honing

1/2 tl knoflookpoeder

1/2 tl zout

1/2 tl peper

1/2 tl gedroogde tijm

75g verkruimelde feta

75g pijnboompitten

Een handvol verse kruiden (peterselie, bieslook, oregano..)

Een handvol jonge bladspinazie, in reepjes

XAVIES' Pure Toasted Nuts & Seeds 

Ingrediënten voor de dressing:

3 el citroensap

2 el wittewijn azijn

2 el honing

2 lookteentjes, geperst

1/4 tl zout

1/4tl peper

125ml extra vierge olijfolie

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bedek een grote bakplaat met bakpapier. Halveer de kerstomaatjes en meng ze met de olijfolie, honing, lookpoeder, zout en tijm in een grote kom. Leg de halve tomaatjes verspreid op de bakplaat en rooster gedurende 1,5 uur. Roer de tomaatjes elk half uur om. 

Kook de parelcouscous beetgaar volgens de instructies op de verpakking terwijl de tomaatjes garen in de oven. Giet af en spoel met koud water om het garen te stoppen en de couscous te laten afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een pan op een gemiddeld vuurtje, zonder ze uit het oog te verliezen. 

Meng het citroensap, witte wijn azijn, honing, look, peper, zout en olijfolie goed door elkaar en zet dressing aan de kant. Neem een grote slakom en meng hierin de parelcouscous, geroosterde pijnboompitten, verbrokkelde feta, geroosterde tomaten, spinazie en verse kruiden. Sprenkel de dressing over de salade of serveer in een apart kommetje.

Werk af met XAVIES' Pure Toasted Nuts & Seeds.

Deze salade kan je of meteen serveren of is ook perfect op voorhand te maken als snelle lunch!

Smakelijk!