INGREDIËNTEN

1 el olijfolie

1 zoete ui, grof gesneden

4 rode bieten, gekookt en versneden in stukken

1l groentenbouillon

3 el appelciderazijn

2 teentjes knoflook, geperst

4 cm gember, gepeld en geraspt

1 el versgemalen korianderzaad

2 tl versgemalen komijnzaad

1 tl versgemalen zwarte peper

1 tl zout

2 el pindakaas

475 ml volle cocosmelk

Het sap van 2 limoenen

Een handvol verse coriander

Een handvol XAVIES' Pure Toasted nuts & seeds

Kokosmelk, koriander en limoenschijfjes ter garnering

BEREIDING

Zet een grote pot op het vuur en laat de ui al roerend stoven in wat olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de gesneden rode bieten, groentenbouillon, azijn, look, gember, koriander, komijn, peper en zout toe. Zet het vuur af en voeg de pindakaas, ¾ van de cocosmelk en het limoensap toe. Mix de soep met een staafmixer tot een romig geheel en voeg eventueel nog peper en zout toe naar eigen smaak.

Serveer de soep met versgehakte koriander, limoenschijfjes en een vleugje kokosmelk en de XAVIES' Pure Toasted Nuts & Seeds.