We hebben nog een lekker gezond receptje voor de chocoladeliefhebbers. De vegan chocoladetaartjes met granola bodem zijn ideaal als dessert. Ben je benieuwd naar hoe het smaakt? Lees dan snel verder en maak het zelf!

INGREDIËNTEN (voor 6 mini taartjes)

Bodem:

  • 223g Nuts Seeds Granola
  • 4 medjouldadels (24g)
  • 30g kokosolie
  • 12g kaneel
  • 25g cacaopoeder
  • snuifje zeezout

Chocolademousse:

  • ½ avocado
  • ½ bevroren banaan
  • 25g cacaopoeder
  • 85g agavesiroop
  • 1 tl vanille extract
  • snuifje zeezout

Afwerking:

  • pure chocolade (70%)
  • verse frambozen
  • noten of granola

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C en bereid een muffinpan voor door ze in te vetten met kokosolie. Laat intussen de dadels enkele minuten weken in warm water zodat je ze straks kunt gebruiken. Doe de Nuts Seeds Granola in de blender en mix het fijn. Laat de dadels uitlekken, verwijder de pitten en voeg ze toe aan de blender, samen met de kokosolie, kaneel en zout. Mix opnieuw tot alles goed door elkaar gemengd is en het deeg aan elkaar kleeft.

Verdeel het deeg gelijk over de 6 muffinvormpjes en druk ze stevig aan in de vorm. Vergeet ook de zijkanten niet, want die hebben we nodig om de chocomousse straks op z’n plaats te houden.

Bak de mini taartbodems 10 à 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Intussen maken we de chocolademoussevulling door de avocado, banaan, cacao, agavesiroop, vanille en zeezout in de blender tot een smeuïg geheel te mixen. Bewaar de mousse in de koelkast tot je klaar bent om de taartjes te vullen. Wij raden aan om dit in een spuitzak te doen.

Laat de taartbodems volledig afkoelen vooraleer je ze met de mousse vult. Eenmaal afgekoeld, kan je ze vullen met de chocolademousse.

Smelt de chocolade au bain-marie en schep over in een spuitzakje met fijne tip, of in een diepvrieszakje waar je een klein hoekje van knipt. Werk de taartjes af met fijne streepjes gesmolten chocolade en enkele verse frambozen. Strooi de fijngehakte hazelnoten over de taartjes als finishing touch.

Laat de taartjes minstens een uurtje opstijven in de koelkast.