INGREDIËNTEN (6 koekjes)

40 g kokosbloesemsuiker

2 el koolzaad/zonnebloemolie

enkel druppels vanille extract

een snuifje zout

¼ tl bakpoeder

1 eiwit

50 g speltbloem

40 g XAVIES’ Nuts Chocolate Granola

30 g grof gehakte hazelnoten

40 g pure chocolade druppels

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de suiker, olie, vanille en eiwit in een mengkom.

Voeg de granola, gehakte hazelnoten, chocolade, bloem, bakpoeder en zout toe en roer goed tot een geheel.

TIP: Wil je dat jouw koekjes krokant zijn vanbuiten en zacht blijven vanbinnen? Zet het deeg 30 min in de koelkast om op te stijven.

Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier of silicone matje.

Schep met behulp van een ijsschep of grote lepel gelijke balletjes deeg op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes. Druk de hoopjes plat tot een reeks koekjes die even groot zijn.

Bak de koekjes 10 min op 180°C.