XAVIES' granolataartjes

Zin in taart maar wil je graag eens een gezonde variant op tafel toveren? Dan zijn deze granolataartjes de perfect afwisseling. Heerlijk met vers fruit en Griekse yoghurt. En het beste, je zet ze ook nog eens in een handomdraai op tafel. Eet smakelijk! 

INGREDIËNTEN (voor 6 mini-taartjes)

125 gram XAVIES' Nuts & Seeds of XAVIES' Nuts Chocolate

4 el ahornsiroop

3 el gesmolten kokosolie

2 eiwitten

1 tl kaneel

Toppings: Griekse yoghurt, limoen, fruit naar keuze (blauwe bessen, frambozen, jeneverbesjes)

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.⁠

Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Zorg dat de massa plakkerig aanvoelt.⁠

Vet 6 mini taartvormpjes in met wat olie.⁠

Verdeel het granolamengsel over de bodem van de vormpjes en druk alles goed aan. Ook tegen de randen.

Zet de bodem in de oven en bak deze in 20 – 25 minuten goudbruin. Laat hem daarna helemaal afkoelen en verwijder de taartjes voorzichtig uit de vorm.⁠

Meng de Griekse yoghurt met wat limoensap. Giet het vervolgens op de granola taartjes. Garneer met het fruit.⁠