Terug naar overzicht

XAVIES' granovie chocolade repen

- Categories : Recepten

Dit is een ideaal recept voor een tussendoortje bij de koffie. Je kan de repen afwerken met wat jij graag eet. 

Hoe hoger het cacao percentage in de chocolade hoe gezonder. Wij hebben dit gemaakt met zowel witte, fondant als melkchocolade.

Hoeveel chocolade je best smelt is afhankelijk van de vorm waarin je de chocolade gaat gieten.

Je moet rekenen dat je chocolade ongeveer een halve centimeter dik moet zijn. 

Ingrediënten 

- 200 gram chocolade naar keuze

- 50 gram van je favoriete granola 

- 30 gram gedroogd fruit naar keuze 

 

Bereiding 

Eerst smelten we de chocolade dit doe je best au-bain marie zodat de chocolade zeker niet verbrand. Als de chocolade gesmolten is neem je een vorm naar keuze. Om de chocolade er makkelijk uit te krijgen leg je best een laag bakpapier in je vorm. Giet totdat de chocolade mooi verspreid is en strooi dan de granola en het gedroogd fruit over de chocolade. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en plaats het daarna minstens 3 uur in de frigo. 
Je kan deze chocolade bars tot twee weken bewaren in de frigo.

Wanneer de tabletten afgekoeld zijn kunt u ze met een mes in bars van 2 centimeter dik snijden.