Bliss balls met XAVIES' GRANOLA
-
Categories :
Recepten
Deze gezonde snack is heerlijk, gezond en nog eens makkelijk te maken.
Smullen maar.
Ingrediënten
150 gr goed sappige dadels
50 gr gemengde noten naar keuze
50 gr Xavie’s Pure Toasted Granola
50 gr notenpasta naar keuze (amandel, hazelnoot, pinda)
50 ml gesmolten extra vierge kokosolie
Extra: drie eetlepels Xavie’s Toasted Seeds, ter versiering
Bereiding
- Smelt de kokosolie in een steelpannetje op zacht vuur. Laat even afkoelen.
- Doe ondertussen de drie eetlepels Xavie’s Toasted Seeds in een food processor en pulseer tot grove korrels (1 à 3 mm). Hou apart in een kom.
- Hak de dadels en noten grof en doe deze in de food processor, samen met de notenpasta en de afgekoelde kokosolie. Blend tot je een homogene massa krijgt. Voeg eventueel een kleine hoeveelheid heet water toe, indien de dadels wat uitgedroogd waren.
- Voeg vervolgens de Toasted Granola toe aan de dadels, en blend even mee tot wanneer de stukjes granola zo’n halve centimeter groot zijn. We willen nog een lekkere bite.
- Controleer of je dit deeg van dadels en granola kan samenknijpen tot kleine balletjes. Indien niet, voeg dan nog een klein beetje heet water of gesmolten kokosolie toe en pulseer nog een aantal keren.
- Maak met vochtige handen 12 à 16 kleine balletjes. Druk ze goed aan en rol ze vervolgens door de grofgemalen Toasted Seeds.
- Plaats de bliss balls in de koelkast, zodat de kokosolie kan stollen en de balletjes stevig worden.