Terug naar overzicht

Waarom ontbijten zo belangrijk is.

- Categories : Gezonder leven

Het overkomt ons allemaal wel eens: we drukken net iets te vaak op die snooze knop waardoor we ons moeten haasten om op tijd klaar te geraken. Dan is de kans groot dat het ontbijt wordt overgeslagen.  

Dit is nochtans een zeer belangrijke maaltijd, doordat we ’s nachts normaal gezien niet eten spreekt ons lichaam onze energiereserves aan. Deze moeten weer worden aangevuld om goed te functioneren. Voeding is de brandstof voor ons lichaam en om onze motor goed op gang te houden is ontbijten dus essentieel.   

Als we niet ontbijten krijgen we geen energie en gaat onze concentratie achteruit. Ook zal onze stofafwisseling minder vlot verlopen waardoor we de volgende maaltijden extra veel gaan eten. Dit doen we automatisch omdat ons lichaam extra energie wil opslaan. Met als gevolg extra kilootjes en dit is natuurlijk niet de bedoeling.  

Ontbijten zorgt voor een beter, gezonder en stabieler eetpatroon. Wanneer men gaat ontbijten en zeker als men kiest voor een gezond ontbijt is de kans groter dat we overdag betere keuzes gaan maken.  

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we ons moeten haasten. Maar daar is een oplossing voor! Maak bijvoorbeeld vlug een on-the-go ontbijtje klaar.

Hiervoor bestaan super handige potjes waarbij je je yoghurt en fruit in een apart compartiment kan bewaren. Zo blijft je granola altijd lekker krokant! Let erop bij het kiezen van een on-the-go potje dat je voor een exemplaar kiest die goed afsluit. Hier kan je het ideale potje vinden om mee te nemen onder weg.  

De boodschap is dus: sla je ontbijt niet over.  

Wij hebben ook nog een worst-case oplossing, leg standaard een zakje granola bites in uw wagen. Als je eens vertrekt naar het werk zonder ontbijt kan je altijd nog enkele granola koekjes eten om je maag te vullen!