Terug naar overzicht

De 'picture perfect' granola bowl

- Categories : Gezonder leven

Doorgaans in de week hebben we niet veel tijd ‘s morgens en scheppen we rap yoghurt in een kom en strooien we de granola erop en werken we deze af met een stuk fruit. In het weekend mag dit wat meer zijn. Het oog wil namelijk ook wat. Het is ook zeer leuk experimenteren en ideaal voor de volgende brunch dat gepland heeft. 

1. De 'bowl'

Wil je werken in laagjes, dan kies je best een doorschijnend glas zodat de 'granola parfait' mooi tot zijn recht komt.  

2. De yoghurt

Zowel bij het maken van een klassieke granola bowl als bij een granola parfait is de consistentie van yoghurt van groot belang. Je kiest best voor een volle yoghurt, Griekse yoghurt of Skyr, al dan niet plantaardig. Deze zijn namelijk dikker van structuur en de volle smaak maakt het geheel net dat ietsje lekkerder.

Je kan de yoghurt bijvoorbeeld ook mengen met bessen, om ze een roze of paarse kleur te geven. Experimenteer met jouw favoriete ingrediënten. 

3. Toppings

Dan is het een kwestie van je favoriete toppings eruit te kiezen. Kies voor bessen of fruit dat makkelijk snijdt en vul aan met gedroogd fruit, noten, zaden, kokos, verse munt of andere gezonde toppings. Niets leukers en lekkerder dan een granola bowl boordevol kleurrijke ingrediënten om de ochtend te starten. Hou hier zeker rekening mee bij het aankopen van je fruit.   

De makkelijkste manier om tot een mooi resultaat te komen is door te werken in rijen of laagjes. Maar nog belangrijker: experimenteer en have fun!

Hopelijk hebben deze tips je verder op weg geholpen.